Ga terug
Print

Tofuspiesjes met pindasaus

Dit wordt een hoofdgerecht met rijst en geroerbakte groente erbij.

Gang bijgerecht
Keuken veganistisch, vegetarisch
Porties 4
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 1 deciliter ketjap manis
  • 0,5 eetlepel sambal oelek
  • 500 gram tofu
  • 1 kleine rode paprika
  • 1 kleine groene paprika
  • water
  • pindakaas
  • gember of -siroop
  • knoflook
  • laos
  • serehpoeder
  • tamari
  • ketjap manis eventueel

Bereiding

  1. Pers een citroen uit en meng het sap met ketjap manis en sambal oelek. Snij de tofu in blokjes van 2 bij 2 cm en doe ze met het citroenmengsel in een schaal met afsluitbaar deksel. Schud de schaal, zodat de blokjes aan alle kanten met de marinade in contact zijn geweest en laat ze 1 uur marineren. Schud de schaal af en toe even, om de marinade overal zijn werk te laten doen.

  2. Maak de paprika schoon en snij ze in stukjes van 2 bij 2 cm. Rijg de paprika en de tofublokjes om en om aan satéprikkers en bestrijk alles met olie. Op een hete barbecue of onder de grill in 5 tot 10 minuten rondom lichtbruin roosteren, regelmatig keren. Breng intussen gelijke hoeveelheden water en pindakaas aan de kook, voeg hier de marinade aan toe en breng de pindasaus op smaak met gember(siroop), uitgeperste knoflook, laos, serehpoeder, tamari en (eventueel) nog wat ketjap manis. Roer de saus goed door, gebruik een klopper indien nodig. Leg de spiesjes op een voorverwarmd bord en schenk de saus erover.