Ga terug
Print

Paddestoelensoep met tofu

Gang soep
Keuken veganistisch, vegetarisch
Porties 4

Ingrediƫnten

  • 2 uien
  • olie om te bakken
  • 400 gram champignons
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 0,5 liter water
  • bouillonpoeder
  • 200 gram tofu
  • 1 eetlepel olie
  • 3 theelepels citroensap
  • zout
  • peper

Bereiding

  1. Hak de uien fijn en smoor ze gedurende 5 minuten in olie. Hak de champignons fijn en voeg ze met paprikapoeder en cayennepeper aan de uien toe. Roer even in de pan, doe het deksel erop en smoor de champignons in 10 minuten gaar. Voeg water en bouillonpoeder toe en laat de soep nog een paar minuten sudderen.

  2. Maal de tofu fijn met een roerzeef of in een blender. Voeg olie en citroensap toe en meng dit goed door de tofu. Doe het vuur onder de pan uit en doe het tofumengsel al roerende voorzichtig bij de soep. Breng op smaak met zout en peper.

Notities

Als de soep er 'geschift' uit ziet, doet dat niets af aan de smaak; die moet een beetje zurig zijn.