Go Back
Print

Spiesjes van tofu, sinaasappel en knolselderij


Gang hoofdgerecht
Keuken veganistisch, vegetarisch
Porties 4
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediƫnten

  • 1 kleine knolselderij
  • 200 g tofu
  • 2 grote handsinaasappels
  • sinaasappelsap
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 50 ml sake
  • tamari
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 teen knoflook uitgeperst
  • peper
  • 2 cm verse gember of uit potje
  • 1 kleine rode peper

Bereiding

  1. Schil de knolselderij en snij hem in blokjes. Kook die in een stoommandje in circa 7 minuten beetgaar. Snij de tofu in evengrote blokjes als de knolselderij. Schil de sinaasappel dik en snij het vruchtvlees ook in blokjes. Meng 1 eetlepel sinaasappelsap met zonnebloemolie, sake, 50 ml tamari en gembersiroop in een platte schaal, voeg uitgeperste knoflook en peper toe en marineer hierin alle blokjes minimaal 15 minuten. Rijg vervolgens de blokjes om en om aan spiesjes of sateprikkers. Meng voor de saus 4 eetlepels sinaasaappelsap met een eetlepel tamari en een eetlepel water. Rasp de gember fijn, snij de peper in dunne ringetjes en roer dit door de saus. Laat de saus minimaal 15 minuten op smaak komen.
  2. Verwarm de grill op 200 graden. Leg de spiesjes op een bakplaat, waarop een stuk bakpapier, schuif de spiesjes onder de grill en bak ze bruin en knapperig. Keer ze regelmatig om en bestrijk ze dan met de marinade.

Notities

Bewaar overgebleven saus en marinade in de koelkast en gebruik dit als dressing voor Andijviesalade met tutti frutti en feta