Kook de bospeen gaar in weinig water met een snufje suiker en zout. Verwarm de oven op 200 graden. Vet een soufflévorm in. Maak een puree van de worteltjes. Smelt de boter, pers er de knoflook boven uit en laat deze kleuren op een heel lage vlam. Voeg de wortelpuree toe en laat dit al roerende warm worden. Roer bloem met een paar eetlepels melk tot een glad papje, voeg de rest van de melk toe en roer dit vervolgens door de wortelpuree. Blijf roeren tot het mengsel zich bindt. Doe het vuur uit en kruid het wortelmengsel met gehakte bieslook, zout en peper.
Splits de eieren en roer de eidooiers een voor een door de worteltjes. Klop de eiwitten stijf en schep ze luchtig door de puree. Schep de puree in de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak de soufflé onder het midden van de oven in ongeveer 30 minuten goudgeel en gaar. Dien hem direct op.
In plaats van 1 grote kunnen ook vier kleine soufflépotjes gevuld worden.