Ga terug
Print

Appel-banaan-amandeldessert

Gang nagerecht
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediƫnten

  • 6 appels middelgroot
  • 1 kop blanke amandelen gemalen
  • 1 eetlepel kaneel
  • 0,5 kop boter
  • 1 citroen
  • 0,5 kop water
  • 1 kop suiker
  • 4 bananen
  • 0,25 (oranjebloesem)water

Bereiding

  1. Schil de appels en haal het klokhuis eruit. Snij ze in halve manen. Meng de amandelen en het kaneel erdoor. Pers de citroen uit en snij het gele van de schil in smalle reepjes. Snij de bananen in plakjes. Smelt de boter in een pan en voeg het appelmengsel toe.
  2. Hou het vuur hoog en voeg een voor een het volgende toe: citroenschil, water, suiker, citroensap en banaan. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg dan het (oranjebloesem)water toe en kook het mengsel tot de appels gaar zijn, maar niet tot moes gekookt. Koud serveren.

Notities

Wijntip: zoete witte wijn als Chinon blanc, Frankrijk