Ga terug
Print

Zalm pikant

Gang bijgerecht
Keuken vis
Porties 4
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediƫnten

  • 6 eetlepels witte wijn
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel gin
  • 1 papaja rijp, in stukjes
  • 2 limoen
  • 1 theelepel mosterd
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 0,5 theelepel zout
  • peper
  • 4 stukken zalmfilet
  • 2 tot 3 eetlepels bloem
  • olie of boter

Bereiding

  1. Meng: witte wijn; witte wijnazijn; gin; de helft van de papaja, in stukjes; sap van de limoen; mosterd; yoghurt; bruine suiker; zout en flink wat gemalen peper. Pureer dit mengsel, doe het in een wijde schaal met een goed afsluitbaar deksel en leg daarin de zalmfilet. Laat de vis zeker 8 uur op een koele plaats marineren en keer hem zo nu en dan.

  2. Veeg de marinade van de vis en dep de stukken schoon met keukenpapier. Gebruik bloem om de stukken te bestuiven en bestrijk ze met een eetlepel olie of gesmolten boter. Grill de vis een paar minuten aan elke kant. Verwarm de marinade, maar laat hem niet koken. Serveer de vis direct, gegarneerd met de rest van de papaja, in repen gesneden, en partjes limoen. Serveer de saus ernaast.

Notities

Lekker met rijst en een salade met fruit.