Verwarm de grill op de hoogste stand.
Kook de macaroni of andere pasta gaar.
Schil de peren, halveer ze, verwijder het klokhuis en snij ze in plakjes.
Verwarm de room met de kerrie, roer de kaas erdoor en knip er de peterselie boven fijn. Roer totdat de kaas gesmolten is.
Vet per persoon een ovenvast bord in, of een ovenschaal voor de hele groep. Schep de macaroni erin, giet de saus erover en leg de perenplakjes bovenop. Bestrooi met de pijnboompitten. Laat de gratin in 10 minuten goudbruin worden.
Serveer met een riante salade, bijvoorbeeld een Waldorf-salade (4 personen): 2 fijngesneden appels, een halve stronk bleekselderij in dunne plakjes, 1 dl goede mayonaise (desnoods zelfgemaakt) en 1 dl grof gehakte walnoten door elkaar geroerd en gedrapeerd op een bedje van kropslabladeren. Bestrooien met peper, gehakte peterselie en wat hele walnoten.