Ga terug
Print

Maïssoep uit Antigua

Maïs is het hoofdbestanddeel in een traditionele soep uit Antigua. Wellicht heeft de melk in dit gerecht dezelfde werking als het toevoegen van kalk of as en maakt ook de calcium uit de melk nicotinezuur opneembaar voor ons lichaam. De soep is heerlijk met verse suikermaïs, die nu volop verkrijgbaar is, maar kan desnoods ook worden gemaakt met maïs uit pot of blik.
Gang voorgerecht
Keuken Antigua

Ingrediënten

  • 2 maïskolven of 450 g suikermaïs
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 750 ml melk
  • bloem
  • boter
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • peper en zou

Bereiding

  1. Ontdoe de maïskolven van blad en draad en kook of stoom ze in 15 minuten gaar. Snij met een niet al te scherp keukenmes de korrels van de kolven.
  2. Fruit de ui in 4 eetlepels boter. Als de ui goudgeel van kleur is, roer er dan 2 volle eetlepels bloem doorheen.

  3. Voeg nu scheut voor scheut de helft van de melk toe en roer tot een dunne saus ontstaan is. Kook de saus al roerend 1 minuut door.

  4. Voeg de maïskorrels toe, de nootmuskaat en de rest van de melk. Breng op smaak met zout en peper. Laat de soep nu 5 minuten zachtjes koken en roer hem af en toe door.

  5. Pureer de soep vervolgens en warm hem nog even door, maar zorg dat hij niet weer aan de kook komt.