Ga terug
Print

Linzen-aardappelstoofschotel

Gang hoofdgerecht
Keuken Indian
Porties 4
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediënten

  • 225 g witte rijst
  • 150 g rode linzen
  • 300 g groente bijv. doperwten, bloemkool
  • 4 aardappelen
  • 2-4 uien
  • 1/2 theelepel gemalen komijnzaad djinten
  • 2 1/2 cm van een kaneelstokje
  • 3 kruidnagelen
  • 3 kardemomzaden
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel kurkuma geelwortel/koenjit
  • olie
  • 1 1/2 theelepel zout

Bereiding

  1. Laat de linzen en de rijst minstens 10 minuten in kokend water weken en giet dan af. Zet een ketel met water op.
  2. Snij de groenten en de aardappelen in blokjes en snipper de uien.

  3. Fruit in een grote braadpan de uien in wat olie in 10 minuten goudgeel. Voeg dan alle overige ingrediënten toe, behalve het zout. Blijf roeren in de pan, totdat de rijst dreigt aan te bakken.

  4. Giet er dan zoveel kokend water bij dat alles nét onder staat, voeg zout toe en doe het deksel op de pan. Laat het water aan de kook komen, draai de warmtebron laag en laat het geheel in nog 10-15 minuten gaar worden.

  5. Zet gedurende de laatste minuten het deksel op een kier. Als het goed is, is het kookvocht daarna geheel opgenomen of verdampt en zijn de linzen helemaal uit het zicht verdwenen.

Notities

Schenk er een frisse Elzasser Riesling bij. Zweefde er nog wat 'jaren zeventig' rond, dan is dat meteen verdwenen.