Ga terug
Print

Paddenstoelenrisotto

Gedroogde paddestoelen als Bolets jaunes kunnen in tal van recepten worden gebruikt, maar ze zijn vooral erg smakelijk in een risotto.

Gang bijgerecht
Porties 4
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediënten

  • 750 ml groentebouillon
  • plukje saffraan
  • 4 el boter
  • 1 el olijfolie
  • 25 g gedroogde boleten (of 250 g verse)
  • 200 g risottorijst
  • 2 el gehakte peterselie
  • 100 g geraspte Parmezaan
  • zout
  • peper

Bereiding

  1. Breng de bouillon met de saffraan aan de kook en zet vervolgens het vuur uit. Week de gedroogde paddestoelen gedurende een half uur in het saffraanwater. Vis ze daar dan uit en dep ze droog. Zijn boleten niet verkrijgbaar, dan kan dit recept vast ook wel met verse kastanjechampignons worden gemaakt. Hak die fijn en ga vanaf hier verder met het recept.

  2. Verhit in een koekenpan boter en olie en roerbak de paddestoelen daarin. Voeg de rijst toe en roer totdat die glazig is. Giet scheut voor scheut de bouillon erbij, totdat de bouillon door de rijst is opgenomen. Blijf daarbij roeren. Deze procedure neemt even tijd en op het eind is de rijst gaar.

  3. Roer tenslotte de kaas en de peterselie erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Notities

Lekker met (diepvries)spinazie en een witte Bourgogne Chardonnay of geserveerd op een groentebedje (waarin wortel) en een Bandol Rosé.