Ga terug
Print

Pastinaak-spinaziegratin met kaas

Een recept met binnen- en buitenlandse invloeden:
Gang bijgerecht
Porties 4
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediƫnten

  • 2 grote pastinaken
  • 500 gram spinazie
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • 125 ml room
  • 2 eetlepels kwark
  • 1 ei
  • 100 gram Edammerkaas geraspt

Bereiding

  1. Snij 2 grote pastinaken in de lengterichting in 15-20 cm lange reepjes en stoom ze boven kokend water in 3-4 minuten gaar.
  2. Was 500 gram spinazie en hak ze grof. Hak een ui en een teen knoflook fijn en fruit dit in olijfolie. Voeg de spinazie toe en laat dit met het deksel op de pan gaar worden. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Verwarm de oven op 200 graden.

  4. Meng 125 ml room, 2 eetlepels kwark en een ei met 100 gram geraspte Edammerkaas. Voeg eventueel nog wat zout toe.

  5. Vet een ovenschaal in en doe hier de helft van de spinazie in. Bedek dit met de pastinaakreepjes en leg daarop weer spinazie. Giet nu het kaasmengsel over de schotel en zet hem 15 minuten in de oven.