Door de coconut in de saus is dit een romige maaltijd.
Gang
avondmaaltijd
Keuken
Buitensport
Porties2
AuteurElsje de Ruijter
Ingrediënten
I:
30ggroente (prei, kool, wortel) gedroogd
1theelepelzout
II:
200gsnelkookrijst
25grozijnen
25gfruitmix, in kleine stukjes
2theelepelskerriepoeder
1theelepelzout
III:
25ggehakte walnoten
25ggehakte paranoten
30gseroendeng
IV:
100ggewone pindasaus in poedervorm(of 1 zakje satésaus)
25gcreamed coconut(pas op: die wordt vloeibaar boven 25 graden celsius)
6,5dlwater
Bereiding
Breng 5 dl water aan de kook. Voeg I toe en voeg na 5 minuten koken II toe. Na 8 minuten (in de slaapzak) is de rijst gaar.
Leng IV aan met 1,5 dl water (of volg de aanwijzingen op het zakje satésaus) en breng dit al roerend aan de kook. Voeg wat water toe (wellicht overtollig water van de rijst) als het geheel te dik dreigt te worden.
Roer III door de rijst, eventueel nog een beetje water en warm het geheel door.