Ga terug
Print

Pestopasta

Een eerste klasse pastamaaltijd!

Gang avondmaaltijd
Keuken Buitensport
Porties 2
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediƫnten

I:

  • 10 g pijnboompitten

II:

  • 50 g gemengde paddestoelen gedroogd
  • 50 g (zon)gedroogde tomaat

III:

  • 200 g kleinvormige pasta zoals penne
  • 1 bouillonblokje

IV: Gedroogde pesto (of: 2 el pesto uit pot)

  • 1 el gedroogde basilicum
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 el pijnboompitten (fijngemalen)

IV:

  • 50 g Parmezaanse kaas

V:

  • 0,5 dl (olijf)olie

VI:

  • 7 dl water + een eetlepel

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge pan en hou ze apart.
  2. Verwarm 3 dl water en laat de inhoud van zakje II daarin wellen. Plaats de pan op een warme plaats. Giet hem vervolgens af in een tweede pan. Druk overtollig water eruit.
  3. Voeg nog 4 dl water aan de tweede pan toe en breng het water aan de kook. Roer hier de pasta (III) door, wacht tot het water weer kookt en laat het op laag vuur 3 minuten doorkoken. Zet de pan dan weg in een slaapzak.
  4. Voeg nu de olie aan de eerste pan toe en roerbak het paddestoel-tomaatmengsel. Voeg de gedroogde pesto toe en een eetlepel water. Roer tot een saus ontstaat.
  5. Giet eventueel overtollig water van de pasta (in een mok om op te drinken) en roer de pasta door de saus.
  6. Strooi pijnboompitten en kaas pas op de borden over het gerecht.

Notities

Maak je deze maaltijd voor een grote groep, dan kan je de pijnboompitten en de kaas er beter doorheen roeren.

Energie en gewicht per portie

ca. 2684 kJ

205 g