Go Back
Print

Dennenscheutensiroop

Ingrediƫnten

  • 1 pan jonge, frisgroene dennenscheuten
  • 1 kg suiker per 5 liter water
  • sap van 3 of 4 citroenen per 5 liter water

Bereiding

  1. Pluk voor de siroop jonge, frisgroene dennenscheuten. Aafke plukt ze in het Wisentbos naast de Warmonderhof. Pluk een grote pan vol en giet hier gekookt heet water overheen, totdat alles onder water staat. Laat dit 12 uur trekken. Zeef dit en kook het vocht op met 1 kilo suiker en het sap van 3 of 4 citroenen per 5 liter water. Giet de kokend hete siroop in een Weckglas en doe het deksel erop. De siroop krijgt een helder lichtgroene kleur. Om te drinken, leng je hem aan met 2/3 water.

Notities

De scones zijn ook heerlijk tijdens een forse (Pinkster)wandeling. Neem in de veldfles wat aangelengde dennensiroop mee.