Ga terug
Print

Salade van kropsla, tomaat en komkommer


Gang tussengerecht, voorgerecht
Keuken veganistisch
Porties 12
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediƫnten

  • 2 komkommers
  • 5 middelgrote tomaten
  • Verse kruiden naar smaak
  • 2 EL olijfolie
  • 1 EL appelazijn
  • 1 krop sla
  • handvol rucola
  • Zout

Bereiding

  1. Snijd de komkommers en de tomaten in kleine blokjes. Pluk kruiden naar eigen smaak van de vaste kruiden voor de ingang van de kas. En een klein rood pepertje uit de kas (= erg heet!). Hak kruiden en pepertje zeer fijn. Meng tomaten, komkommer en kruiden in een wijde schaal. Sprenkel er olijfolie en appelazijn over. En voeg wat zout toe. Roer goed om en maak van dit alles een bergje in het midden van de schaal.
  2. Pluk een handvol rucola uit de kas. Was de rucola en de kropsla en centrifugeer die droog. Snijd de slablaadjes in smalle repen en drapeer die om het komkommermengsel.

Notities

Serveer met vers rozemarijn-witbrood.