Ga terug
Print

Clafoutis

Gang nagerecht
Keuken vegetarisch
Porties 6
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediƫnten

  • 10 halve wijnperen
  • 100 g bloem
  • 3 el suiker
  • zout
  • 3 eieren
  • 2 dl melk
  • poedersuiker
  • ijs

Bereiding

  1. Vet een taartvorm in.
  2. Leg de halve wijnperen in de vorm.

  3. Meng bloem; suiker en een snufje zout. Roer er een voor een de eieren door en vervolgens de melk. Klop het beslag luchtig. Schenk dit over de peren.

  4. Bak de clafoutis in een oven van 200 graden in een 40-45 minuten goudbruin en gaar.
  5. Serveer de clafoutis warm of lauw. Snij hem in punten, verdeel die over evenzoveel bordjes, strooi er poedersuiker over en leg er een bolletje ijs naast.

Notities

Het recept voor wijnperen staat ook op deze site.