Ga terug
Print

Aardappel/wortelschotel

Gang hoofdgerecht
Keuken vegetarisch
Porties 4
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediƫnten

  • 1000 gram aardappelen
  • 600 gram worteltjes
  • 1 scheutje melk
  • 50 gram boter
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • 2 eetlepels honing
  • 100 gram grofgehakte, gemengde noten
  • 100 gram geraspte kaas

Bereiding

  1. Kook de aardappelen gaar en pureer ze.

  2. Halveer de worteltjes en kook ze in 10 minuten beetgaar.

  3. Klop de eieren los met een scheutje melk en roer dit met de boter door de warme aardappelpuree. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  4. Vet een ovenschotel in en leg hierin een bodem van aardappelpuree met daarop de worteltjes. Verdeel hierover de honing en bedek de schotel met grofgehakte, gemengde noten en geraspte kaas.

  5. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  6. Plaats de schotel 15 minuten in de oven.

Notities

Voor een bruin korstje even onder de grill kan, maar is niet noodzakelijk.