Ga terug
Print

Groententaart

Gang hoofdgerecht
Keuken vegetarisch
Porties 4
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediënten

  • ½ pakje deeg voor hartige taart of maak een piedeeg
  • 2 uitjes fijngesneden
  • olie
  • 150 g erwten diepvries of uit een potje
  • 250 g broccoli in roosjes
  • 1,5 dl slagroom
  • 150 g gerookte kaas of ham in blokjes
  • 75 g komijnekaas geraspt
  • 4 eieren losgeklopt
  • zout
  • peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Vet een taartvorm in en bedek hem met de ontdooide deegplakjes, waarbij je de randen laat overlappen en goed aandrukt. Snij de opstaande rand van de taart recht af.
  3. Bak de uitjes in een eetlepel olie, bak de doperwten een minuut mee. Roer de broccoli erdoor en laat het 5 minuten zachtjes stoven. Neem de pan van het vuur en roer er de kaas en de eieren door. Voeg peper en zout naar smaak toe en schenk het mengsel in de vorm.
  4. Bak de taart in het midden van de oven in 35 tot 40 minuten bruin en gaar.