Ga terug
Print

Haring-bietensalade

Roggebrood met haring, dus. Of als je liever wat langer in de keuken staat om voor twee personen een frisse, nazomerse maaltijd te bereiden: haringsalade.
Gang lunchgerecht, voorgerecht
Keuken vis
Porties 4
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediƫnten

  • 250 gram nieuwe aardappelen
  • 2 bieten middelgroot
  • 2 nieuwe haringen schoongemaakt
  • 1 zure appel
  • 1 uit klein
  • 1 dl yoghurt
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • blaadjes sla
  • 1 ei hardgekookt
  • 2 augurken

Bereiding

  1. Kook de aardappelen en de bieten gaar. Laat ze afkoelen. Was de schoongemaakte haringen, dep ze droog en snij ze in blokjes. Schil de appel. Ontvel de aardappelen en de bieten. Snij appel, biet en aardappel in blokjes. Hak het uitje fijn. Roer yoghurt door witte wijnazijn. Doe alles in een kom en schep het door elkaar.

  2. Bedek een platte schaal met blaadjes sla, schep de haringsalade erop en garneer met fijngeprakt, hardgekookt ei en de in waaiervorm gesneden augurken.

Notities

Ook geschikt als maaltijdsalade voor 2 personen.