Ga terug
Print

Zalm met venkel (een recept tegen scheurbuik)

Gang bijgerecht, hoofdgerecht
Keuken vis
Porties 4
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediënten

  • 1 venkelstronk
  • zout
  • peper
  • 1,5 dl witte wijn
  • 1 sinaasappel
  • 4 moten zalm
  • zout
  • peper
  • boter

Bereiding

  1. Snij de venkelstronk in dunne plakjes, kook ze met wat zout en peper gaar in 5 minuten en laat ze uitlekken. Doe in een sauspan de witte wijn, de schil en het sap van de sinaasappel en laat het sudderen tot de helft van de vloeistof verdampt is. Doe de venkel in een wijde, ingevette ovenschaal en leg er de moten zalm bovenop. Strooi er zout en peper over en een paar klontjes boter. Giet het wijnmengsel over de vis en bedek de schaal met een deksel of aluminiumfolie. Bak de vis in een voorverwarmde oven op 180° in 20 minuten gaar.

Notities

Serveer dit gerecht met gebakken krielaardappeltjes en een salade.