Go Back
Print

Artisjokbodems met geitenkaas

De artisjokbodems bleken heerlijk in combinatie met geitenkaas. Dit voorgerecht voor vier personen staat in een kwartier op tafel.
Gang voorgerecht
Keuken vegetarisch
Porties 4
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediƫnten

  • 3 gedroogde tomaatjes
  • 6 zwarte olijven ontpit
  • 2 bosuitjes
  • 1 takje basilicum
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 4 eetlepel olijfolie
  • zwarte peper
  • zout
  • 1 eetlepel citroensap
  • 4 artisjokbodems uit blik
  • 75 gram veldsla

Bereiding

  1. Tomaten in piepkleine stukjes snijden en de olijven in plakjes. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden en basilicum in reepjes. Geitenkaas in dobbelstenen snijden. Dit alles met 1 eetlepel olie mengen en op smaak brengen met peper.
  2. Citroensap met de rest van de olie tot dressing kloppen. Op smaak brengen met peper en zout.

  3. Artisjokbodems laten uitlekken. Veldsla over vier bordjes verdelen. Artisjokbodems erop zetten en vullen met het kaasmengsel. Dressing over vulling en veldsla sprenkelen.

Notities

Serveren met wat brood.