Print

Simpel pastagerecht met blauwe kaas

Kies hiervoor een pasta als penne of fussili, die zich het beste met wat grovere ingrediƫnten mengt.
Gang hoofdgerecht
Keuken vegetarisch
Porties 4
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediƫnten

  • 500 g pasta
  • 500 g broccoli
  • 1 ui
  • 125 ml droge witte wijn
  • 250 ml slagroom
  • paprikapoeder
  • 150 g blauwe kaas
  • amandelschaafsel

Bereiding

  1. Kook de pasta in gezouten water beetgaar. Snij de stronk van de broccoli en snij die vervolgens fijn. Snij de rest van de broccoli in roosjes, zo groot als de gekozen pasta. Stoom de groente 2-3 minuten.
  2. Pel de ui en snij hem in ringen. Verhit een eetlepel olie in een braadpan en fruit daarin de ui. Voeg wijn en slagroom toe en laat de saus 4-5 minuten inkoken.

  3. Verdeel de kaas in blokjes. Roer de kaas en een snuf paprikapoeder door de saus en breng hem op smaak met peper en zout. Schep de broccoli en de saus door de pasta en warm het geheel op laag vuur goed door.

  4. Rooster een paar eetlepels amandelschaafsel. Schep de pasta op voorverwarmde borden en strooi het schaafsel erover.