Print

Boule met zalm

Gang lunchgerecht, voorgerecht
Keuken vis
Porties 4
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediënten

  • 1 boule of ander lichtbruin en rond brood
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 150 g haricots
  • 150 g gemengde sla
  • 2 bosuitjes
  • 6 zwarte olijven
  • 2 tomaten
  • 250 g warmgerookte zalm
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • peper
  • zout

Bereiding

  1. Snij een kap van de boule hol het uit tot op 3 cm van de rand. Verdeel het broodkruim in stukjes en bak dit in olijfolie goudbruin. Stoom de haricots in 4 minuten beetgaar. Spoel ze met koud water af en snij ze in drieën. Was de sla en snij of scheur die eventueel in stukken. Snij bosuitjes en zwarte olijven in ringen. Snij tomaten in vieren, haal het vruchtvlees eruit en snij de partjes in dunne reepjes. Pluk met je handen de zalm in stukjes. Klop in een kom olijfolie, witte wijnazijn, mosterd, peper en zout en voeg de overige ingrediënten toe, behalve de stukjes brood. Schep die er pas vlak voor het opdienen door. Doe alles dan in het uitgeholde brood, druk het goed aan en dien meteen op. Snij het brood aan tafel in punten.