Ga terug
Print

Verpakte mosselen

Een bewerkelijk recept, o.a. voor mensen die gruwen van de aanblik van een gekookte mossel, maar de smaak niet zouden willen missen.
Gang bijgerecht, hoofdgerecht
Keuken schelpdieren
Porties 4
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediƫnten

  • 1,5 kg mosselen schoongemaakt
  • 1/2 dl water
  • 1/2 dl droge, witte wijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • 24 draadjes van 20 cm
  • 3 sneetjes gedroogd wit brood
  • 1/2 dl room
  • 1 ei
  • 1 eetlepel basilicum fijngehakt
  • 1,5 eetlepel peterselie fijngehakt
  • zout
  • peper
  • 1 dl olie
  • 2 dl tomatensap

Bereiding

  1. Kook de schoongemaakte mosselen in water, droge, witte wijn en citroensap gedurende 5 minuten. Verwijder dichtgebleven mosselen. Haal de weekdieren uit hun schelpen en hak ze fijn. Gooi 24 lege, maar hele schelpen niet weg; die hebben we zo weer nodig. Leg daarvoor 24 draadjes in warm water.

  2. Verkruimel het wit brood en prak daar de mosselen, room, ei, fijngehakte basilicum, peterselie, zout en peper door. Vul hiermee 24 schelpen en knijp ze dicht. Verwijder gemorste vulling aan de buitenkant van de schelp en knoop hem met een draadje stevig dicht. Leg de knoop op het dikste gedeelte van de schelp.

  3. Verwarm de oven voor op ca 175 graden. Giet in een ovenschotel olie en tomatensap en roer dit door elkaar. Leg er de gevulde mosselen in en laat ze in de oven 10 minuten stoven. Haal ze daarna uit het stoofvocht en verwijder de draadjes. Serveer met het stoofvocht als saus erbij.