Go Back
Print

Koude couscoussalade

Gang maaltijdsalade, voorgerecht
Keuken vegetarisch
Porties 2
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediƫnten

  • 150 gram couscous
  • 250 ml water
  • 0,5 komkommer
  • 1 tot 2 tomaat
  • 1 citroen
  • 2 bosuitjes
  • 5 takjes peterselie
  • 2 takjes munt
  • 100 gram feta
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout
  • zwarte peper
  • 4 bladeren lollo biondo of andere stevige sla

Bereiding

  1. Doe de couscous in een wijde schaal en voeg er het koude water aan toe. Laat de couscous 10 minuten wellen. Schil de komkommer en verwijder de pitjes. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

  2. Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Pers de citroen uit en snij de bosuitjes in dunne ringetjes. Hak de kruiden fijn.
  3. Schep citroensap, olie, komkommer, tomaat, uienringetjes en kruiden door de couscous. Verkruimel de feta erboven. Voeg zout en peper naar smaak toe. Zet de salade zeker een uur weg om op smaak te laten komen.

  4. Was de sla, sla hem droog en scheur hem in stukken. Schep de couscoussalade door en leg de sla langs de rand.