Ga terug
Print

Een snel recept met vette vis

Gang bijgerecht
Keuken vis
Porties 4
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediƫnten

  • 500 gram zalmfilet liefst aan 1 stuk, met vel
  • 1 sjalot fijngehakt
  • 1 handvol peterselie fijngehakt
  • 75 gram broodkruimels
  • olijfolie
  • 1 citroen
  • zout
  • peper

Bereiding

  1. Meng sjalot, peterselie en broodkruimels en strooi er wat zout en peper over. Verwarm de grill op de hoogste stand. Leg de zalm met de huid naarboven op een rooster en bestrijk hem met olijfolie en citroensap. Plaats de vis niet langer dan 3 minuten op 10 centimeter onder de grill. Keer de vis, bestrijk de velloze kant met olijfolie en citroensap en bedek hem met het broodkruimelmengsel. Sprenkel nog een beetje olie over de kruimels en plaats de vis weer onder de grill. Als de bovenkant bruin is, is de vis gaar.

Notities

Het staat u vrij iets anders eten, maar vergeet vooral dan niet om even buiten in de zon te lopen.