Print

Spagetti/mozzarella-omelet

Gang hoofdgerecht
Keuken vegetarisch
Porties 4
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediƫnten

  • 300 gram spaghetti
  • 3 tomaten
  • 150 gram mozzarella
  • 100 gram boter
  • 4 eieren
  • 3 eetlepels peterselie fijngehakt
  • 1 eetlepel basilicum
  • peper
  • 75 gram kaas geraspt

Bereiding

  1. Kook de spaghetti in ruim water. Dompel de ingekruiste tomaten enkele tellen in het kokende water, laat ze in koud water schrikken en ontvel ze. Halveer de tomaten, verwijder het zaad en snij ze in plakken. Laat de mozzarella uitlekken en snij ook dit in plakken. Giet de spaghetti af en roer er 3/4 van de boter door.

  2. Klop in een kom de eieren los en meng er fijngehakte peterselie, basilicum, geraspte kaas en eventueel wat versgemalen peper door. Meng dit met de spaghetti. Smelt in een lage koekenpan 1/4 van de boter, doe er de helft van het spaghettimengsel in en druk dit een beetje plat. Leg er de tomaten- en mozzarellaplakken op en bedek het met de rest van het spaghettimengsel. Druk dit weer plat.

  3. Bak de omelet op een matig vuur in circa 10 minuten goudbruin. Maak met een pannenkoekmes de onderkant los en laat de omelet uit de pan op een deksel glijden. Leg de koekenpan met de bodem naar boven op de omelet en draai deksel, omelet en pan in een snelle, soepele beweging om. Til de omelet een beetje op en laat er een klontje boter onder glijden. Bak deze kant in circa 5 minuten goudbruin en serveer onmiddellijk.