Ga terug
Print

Champignon-uientaart

Gang hoofdgerecht
Keuken vegetarisch
Porties 4
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediƫnten

  • 500 gram in plakken gesneden, grote champignons
  • 2 turkse paprika's
  • 1 bos uitjes
  • olie of boter
  • 1 blik pizzadeeg
  • 4 tomaten in kleine plakken gesneden
  • 2 eieren
  • 125 ml zure room
  • peterselie
  • rozemarijn
  • peper
  • paprikapoeder
  • zout

Bereiding

  1. Bak 500 gram in plakken gesneden, grote champignons. Smoor 2 kleine turkse paprika's (in repen gesneden) en een bosje in plakjes gesneden uitjes in een beetje olie of boter. Vet een taartvorm in en bedek deze met een blik pizzadeeg. Leg het uien-paprikamengsel op de bodem, daarop 4 in kleine plakken gesneden tomaten en de champignons. Meng 2 eieren met een bekertje zure room, peterselie, rozemarijn, peper, paprikapoeder en zout naar smaak en giet het over de taart. Bak deze vervolgens een half uurtje in een voorverwarmde, hete oven.