Ga terug
Print

Roergebakken wilde spinazie en rijst met pinda's

Gang hoofdgerecht
Keuken veganistisch, vegetarisch
Porties 4
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediƫnten

  • 350 gram bruine rijst
  • 1 stukje gemberwortel
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 0,5 rode peper
  • 0,5 groene peper
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 laurierblaadje
  • 1 mespunt suiker
  • zout
  • 8 dl water
  • 125 gram santen
  • 100 gram pinda's
  • 1 eetlepel citroensap
  • 0,5 eetlepel gehakte koriander- of peterselieblaadjes

Groente erbij

  • 1 kilo verse wilde spinazie
  • 2 eetlepels notenolie
  • citroensap
  • zout
  • peper

Bereiding

  1. Was de rijst en laat de rijst goed uitlekken. Hak een stukje gemberwortel, de knoflook en de ui heel fijn. Ontdoe de pepers van de zaadlijsten, hak ze fijn en bak ze met komijnzaad en laurierblad 2 minuten op een matig vuur. Voeg suiker, wat zout en de overige ingrediƫnten, behalve de rijst, toe en fruit het geheel nog 2 minuten. Schep dan de rijst in de pan en ga door met bakken totdat de rijst gaat glanzen. Smelt intussen in water de santen en giet de kokosmelk door het rijstmengsel. Breng het geheel aan de kook en voeg er pinda's, citroensap en gehakte koriander- of peterselieblaadjes aan toe. Kook de rijst op een laag vuur tot ze net gaar is.

  2. Was de spinazie zorgvuldig en laat ze goed uitlekken. Verhit in een wok de notenolie en voeg de uitgelekte spinazie in gedeelten toe. Het geheel 4 tot 6 minuten roerbakken, het vocht afgieten en op smaak brengen met wat citroensap, zout en peper.