Go Back
Print

Zoete pompoentaart

Gang gebak, nagerecht
Keuken vegetarisch
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediƫnten

  • 200 gram bloem
  • 0,5 eetlepel zout
  • 125 gram margarine
  • 3 eetlepels koud water
  • 1000 gr pompoen
  • 2 eieren
  • 200 gram suiker
  • 0,5 eetlepel kaneel
  • 1,5 eetlepel bloem
  • 0,5 deciliter room
  • 1 mespunt gemberpoeder
  • 1 mespunt kruidnagel
  • 1 mespunt nootmuskaat

Bereiding

  1. Roer bloem en zout door elkaar. Snijd de margarine met twee messen door de bloem in kleine stukjes en voeg er drie eetlepels koud water aan toe. Kneed dit alles tot een soepel deeg en laat het een half uur in de koelkast rusten. Schil een pompoen en pluk de pitten en de zaadstrengen eruit. Snij de pompoen in brokken en kook ze in een halve deciliter water gaar. Pureer de pompoen en laat de puree afkoelen. Klop in een kom de eieren en voeg daaraan toe de afgekoelde puree, suiker, kaneel, bloem, room en gemberpoeder, kruidnagel en nootmuskaat.

  2. Rol het deeg uit tot een ronde lap en bekleed er een ingevette vlaaivorm van 28 cm mee. Prik er een paar gaatjes in en bak hen 10 minuten blind (met een vulling van oude bonen of speciale bakknikkers) in een voorverwarmde oven van 225 graden. Verwijder de blinde vulling en schep de pompoenpuree op de bodem. Bak de taart vervolgens nog drie kwartier op 150 graden. Laat de taart afkoelen.

Notities

Niet in uw eentje opeten.