Ga terug
Print

Macaroni met peer

Gang hoofdgerecht
Keuken vegetarisch
Porties 1
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediƫnten

  • 100 gram witte macaroni of kleinvormige gekleurde pasta
  • 2 takjes peterselie
  • 1 tot 2 handperen afhankelijk van de grootte
  • 1 dl room
  • 1/2 tl kerriepoeder
  • 75 gram geraspte Pardanokaas
  • 1 el pijnboompitten

Bereiding

  1. Verwarm de grill op de hoogste stand.

  2. Kook de macaroni of andere pasta gaar.

  3. Schil de peren, halveer ze, verwijder het klokhuis en snij ze in plakjes.

  4. Verwarm de room met de kerrie, roer de kaas erdoor en knip er de peterselie boven fijn. Roer totdat de kaas gesmolten is.

  5. Vet per persoon een ovenvast bord in, of een ovenschaal voor de hele groep. Schep de macaroni erin, giet de saus erover en leg de perenplakjes bovenop. Bestrooi met de pijnboompitten. Laat de gratin in 10 minuten goudbruin worden.

Notities

Serveer met een riante salade, bijvoorbeeld een Waldorf-salade (4 personen): 2 fijngesneden appels, een halve stronk bleekselderij in dunne plakjes, 1 dl goede mayonaise (desnoods zelfgemaakt) en 1 dl grof gehakte walnoten door elkaar geroerd en gedrapeerd op een bedje van kropslabladeren. Bestrooien met peper, gehakte peterselie en wat hele walnoten.