Print

Gebakken schol met pijnboompitten

Gang bijgerecht
Keuken vis
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediƫnten

  • 500 g scholfilet
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 pomodori in blokjes of een blikje tomatenblokjes
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 60 g geroosterde pijnboompitten
  • peper
  • zout

Bereiding

  1. Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Droog de filets met keukenpapier en bestrijk ze met olijfolie. Bak ze 5 minuten aan de velloze kant. Beweeg en keer ze niet. Schep ze uit de pan en leg ze met de gebakken zijde omhoog op voorverwarmde borden.

  2. Bak de tomatenblokjes 1 minuut in de hete pan, blus af met sap van de citroen, zout en peper.

  3. Geef de blokjes bij de vis en garneer met peterselie en pijnboompitten.

Notities

Combineert goed met bruine rijst.