Print

Koude komkommersoep met meloen

Gang hoofdgerecht, maaltijdsoep
Keuken vegetarisch
Porties 4
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediënten

  • 3 komkommers
  • zout
  • 1/8 watermeloen
  • ½ honingmeloen
  • 1 friszure appel
  • 1/2 citroen sap
  • 50 g gedroogde tomaten
  • 2 el magere yoghurt
  • 1 el fijngehakte dille
  • 1 el olijfolie
  • zwarte peper

Bereiding

  1. Een halve komkommer in blokjes snijden. De rest schillen, fijnsnijden en door een fijnmazige roerzeef draaien. Meloenen ontpitten en vruchtvlees in blokjes snijden. Appel schillen, klokhuis verwijderen, grof raspen en met wat citroensap besprenkelen. Gedroogde tomaten in reepjes snijden.
  2. Yoghurt loskloppen met rest van citroensap, peper en ¾ van de dille. Meloen- en komkommerblokjes, tomaatreepjes en appel door de yoghurtsaus scheppen. Tot slot komkommervocht toevoegen en voorzichtig doorroeren.

  3. Soep over 4 borden verdelen en garneren met dille.

Notities

Lekker met brood, humus en geitenkaas.