Ga terug
Print

Pasta met spinazie en cashewnoten

Een hoofdgerecht voor 2 personen dat binnen 20 minuten op tafel staat.
Gang hoofdgerecht
Keuken vegetarisch
Porties 2
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediƫnten

  • 65 g cashewnoten
  • 150 g pasta
  • 2 tenen knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 600 g spinazie
  • 1,5 el fijngehakte salie
  • zout
  • zwarte peper
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding

  1. Was de spinazie en laat de blaadjes goed uitlekken. Kook de pasta gaar. Verwarm 2 borden.
  2. Snij de knoflook in dunne plakjes. Verhit een wok en rooster de cashewnoten goudbruin. Schep ze uit de wok.

  3. Verhit de olie in de wok en fruit hierin de knoflook even aan. Schep de spinazie in gedeelten door de knoflook. Laat ze gedurende 5 minuten slinken, al omscheppend en giet ze dan af. Voeg de salie toe en breng op smaak met peper en zout.

  4. Schep de pasta op de borden, leg daar de spinazie bovenop en garneer met de cashewnoten. Geef de kaas er apart bij.

Notities

Wijntip: Franse Chardonnay