Go Back
Print

Hete bliksem met appel en bonen

Gang hoofdgerecht
Keuken vegetarisch
Porties 4
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediƫnten

  • 400 g fris zure appel, in stukjes
  • 450 g aardappels, in stukjes
  • 200 g uien, in ringen
  • 250 tot 300 g gekookte witte bonen
  • 1 handvol gedroogde abrikozen
  • 1/2 dl appelsap of witte wijn
  • boter
  • 2 laurierblaadjes
  • peper
  • zout
  • 1 mespunt gemalen kruidnagel

Bereiding

  1. Snij de gedroogde abrikozen in stukjes en week ze ruim een uur in sap of wijn.
  2. Fruit de ui in boter, voeg de geweekte abrikozen toe met het vocht en verse appels, laurierblad, kruidnagelpoeder, peper en zout. Laat het geheel een kwartier stoven. Voeg eventueel nog een beetje water toe tegen het aanbranden.

  3. Kook intussen de aardappels gaar.
  4. Voeg de bonen aan het appelmengsel toe en roer alles door elkaar. Laat het goed heet worden, breng het op smaak met peper en zout.

  5. Giet de aardappelen af, leg ze op borden en schep het appelmengsel er over heen.