Print

Koolsoep

Gang maaltijdsoep, voorgerecht
Keuken vegetarisch
Porties 4
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediënten

  • 300 g witte kool
  • 1 el stroop
  • 2 tl paprikapoeder
  • scheutje olie
  • 3/4 l bouillon
  • peper
  • zout
  • 150 g tofublokjes poesta
  • scheutje melk
  • 2 el maïzena

Bereiding

  1. Snij de kool in vieren, verwijder de stronk en snij de bladeren zo dun mogelijk. Fruit de kool met de stroop en het paprikapoeder in een braadpan op hoog vuur 5 minuten in de olie. Voeg de bouillon toe, breng de soep aan de kook en laat hem 10 minuten koken. Meng de melk met de maïzena, roer dit door de soep, voeg de tofublokjes toe en warm de soep al roerend even goed door. Breng op smaak met peper en zout.