Print

Raapstelen met kokos

Gang hoofdgerecht
Porties 3
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediƫnten

  • 2 koppen basmatirijst
  • 2 bossen raapstelen
  • 1 stuk fruit handpeer, banaan of perzik
  • 1 ui
  • olie
  • 1 tl kerrie
  • 50 g ongezouten cashewnoten
  • 150 ml verse kokosmelk of klein blikje
  • 1 el sojasaus
  • peper
  • zout
  • geraspte kokos

Bereiding

  1. Kook de rijst met een beetje zout gaar. Snipper de ui en fruit hem in een scheut olie. Schil het fruit en snij het in kleine stukjes. Voeg fruit, kerrie en noten aan de gefruite ui toe. Bak even mee. Voeg de kokosmelk toe en kook het vocht een beetje in. Snij de raapstelen in grove stukken en voeg ze aan het kokosmengsel toe. Laat ze even meestoven en breng de kerriekokos vervolgens op smaak met peper en zout. Serveer met de rijst. Strooi er wat geraspte kokos over.