Ga terug
Print

Takenoko to wakame no nitsuke

Gang bijgerecht, voorgerecht
Keuken Japans
Porties 4
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediƫnten

  • 400 gram bamboe uit blik of pot
  • 5 gram wakame
  • koolzaadbloemen
  • 4 dl bouillon
  • 3 eetlepels tamari of sojasaus
  • 2 eetlepels sake (Japanse rijstwijn)
  • zout

Bereiding

  1. Week de wakame in koud water. Breng de bouillon aan de kook. Voeg de sojasaus en de sake toe. Snij de bamboe in kleine stukken of ringen, doe die bij de bouillon en draai het vuur laag. Snij de wakame in stukjes en voeg ze aan de bouillon toe. Kook ze een paar minuten mee. Blancheer ondertussen de koolzaadbloemen in water met zout. Schep de bamboe en de wakame in kommen en leg de koolzaadbloemen er bovenop.

Notities

Een heldere soep met paddestoelen (shiitake of champignons) past er goed bij.

Wakame is ook nog eens gezond; het stimuleert de opname van calcium en is dus goed voor de botten.