Ga terug
Print

Zalm Vernet

Gang bijgerecht
Porties 4
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediƫnten

  • 4 moten zalm of een stuk zalmfilet van 600 gram
  • 1 liter bouillon
  • 1 zwarte truffel
  • 25 gram ansjovisboter
  • 50 gram champignons
  • 1 hardgekookt ei
  • 4 dl witte wijnsaus
  • zout
  • peper

Bereiding

  1. Breng de bouillon aan de kook en pocheer hierin de zalm in 10-20 minuten gaar.
  2. Verwijder het eigeel en snij het wit in smalle reepjes (julienne). Snij ook de champignons en de truffel julienne.

  3. Verwarm de saus au bain marie. Klop de ansjovisboter door de saus en voeg vervolgens de reepjes truffel, champignons en ei toe. Verwarm de saus even door.

  4. Schep de vis uit de pan, laat hem uitlekken, leg hem op een serveerschaal en giet de saus erover.

Notities

Heerlijk met gegratineerde venkel en penne.