Ga terug
Print

Sinaasappel-pompoensalade


Gang voorgerecht
Porties 4
Auteur Wining & Dining

Ingrediënten

  • 1 kilo pompoen
  • 2 eetlepels suiker
  • 50 ml maïskiemolie
  • 2 sinaasappels
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie of koriander
  • 2 cm geschilde en fijngehakte verse gember

Bereiding

  1. Snij de pompoen doormidden of laat hem hard op een stevige vloer vallen. Haal de pitten en het draderige vlees daaromheen eruit, snij hem met een scherp mes in smalle repen en snij de schil eraf. Verdeel het pompoenvlees in kleine blokjes en hussel er de suiker door.
  2. Verhit de olie 5 minuten in een oven van 240 graden. Voeg de pompoenblokjes toe, bak deze in 30-40 minuten gaar en laat ze afkoelen.

  3. Snij van de sinaasappels de schil en snij de partjes los van de velletjes. Pers het overgebleven deel uit boven een schaal, voeg de partjes toe, de fijngehakte peterselie of koriander en de geschilde en fijngehakte verse gember. Schep de pompoenblokjes hier doorheen.