Print

Ovenschotel met pastinaken

Om een beetje kleur aan deze bleke ovenschotel te geven, kan je ook één kleine pastinaak door een evengrote winterwortel vervangen. Die behandel je vervolgens alsof het een pastinaak is.

Gang hoofdgerecht
Porties 4
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediënten

  • 500 g pastinaken
  • 350 g aardappelen
  • 200 g uien
  • 2 tenen knoflook
  • boter
  • zout & peper
  • kaassaus van Parmesan en belegen Goudse
  • fijngehakte peterselie

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200° C.
  2. Verwijder de uiteinden van de pastinaken, was ze en schrap de buitenkant eraf. Schil de aardappelen en was ze. Snij pastinaken en aardappelen in zeer dunne schijven. Meng die goed door elkaar. Pel de uien en de knoflook en snij ze in dunne ringen.

  3. Verhit wat boter in een braadpan en fruit daarin de uien en de knoflook tot ze glazig zijn. Meng ze vervolgens door de andere groenten.

  4. Vet een hoge ovenschotel goed in en leg de groenten daar zo plat mogelijk in. Verdeel wat klontjes boter over de groenten, bestrooi met peper en zout en dek de schaal af. Plaats die vervolgens 50 tot 60 minuten in de oven.
  5. Maak ondertussen een kaassaus en voeg daaraan de gehakte peterselie toe.

  6. Schep de groenten op een bord en verdeel de kaassaus erover.

Notities

Lekker met een Bourgogne chardonnay.