Go Back
Print

Italiaanse paddestoelenbouillon met Parmezaanse room

Dit gerecht zou niet misstaan op de menukaart van een gerenommeerd restaurant.
Gang voorgerecht
Porties 4
Auteur Albert Heijn

Ingredi├źnten

  • 15 g gedroogde paddestoelen
  • 200 g verse paddestoelen
  • 2 el gedroogde kruiden Italiaans of Proven├žaals
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 dl slagroom
  • 2 el geraspte Parmezaan
  • bieslook
  • 2 chiabatti

Bereiding

  1. Schenk een liter heet water in een pan en week daarin de gedroogde paddestoelen (gedroogde paddestoelen zijn onder andere verkrijgbaar bij delicatessenwinkels).
  2. Vis ze er na een half uur uit en hak ze fijn. Borstel de verse paddestoelen schoon en snij ze in plakken. Breng het weekwater met de geweekte paddestoelen aan de kook.
  3. Voeg de kruiden en de bouillonblokjes toe. Kook de verse paddestoelen ongeveer 5 minuten zachtjes mee. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Sla de slagroom stijf, roer de geraspte kaas erdoor en een beetje peper.

  5. Verdeel de soep over kommen en schep er bovenop een toef room. Knip de bieslook erboven fijn.

  6. Meteen opdienen, want anders loopt de geklopte room weg.

  7. Lekker met warme chiabatti en een witte bourgogne.