Ga terug
Print

Groene salade met honing-knoflook dressing

Volgens de auteurs is de salade ondanks de aanwezigheid van die 5 tenen 'verbazend subtiel'. Wij smulden ervan.

Blijft er dressing over als de salade op is, gebruik die dan om zwaardvis of tonijn in te marineren, die u vervolgens kort onder de grill plaatst. Dan geniet u er dubbel van.

Gang voorgerecht
Porties 8
Auteur Griffith

Ingrediƫnten

  • 50 ml olijfolie
  • 5 tenen knoflook
  • 1 glas witte wijn
  • 3 eetlepels honing
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 theelepels gemalen gemberwortel
  • 1 theelepel verse rozemarijn gehakt
  • 1/2 tl witte peper
  • 1/2 tl theelepel zout
  • 1 citroen uitgeperst
  • 500 gram gemengde sla wij namen kropsla, twee handenvol veldsla, 2 geraspte wortelen en een zakje alfalfa
  • 1 rode paprika

Bereiding

  1. Snij 3 dikke tenen knoflook in flinterdunne plakjes.Verwarm 50 ml olijfolie op een laag vuur. Bak de knoflookplakjes in een paar minuten goudbruin. Vis ze uit de olie en laat ze op een keukenpapiertje uitlekken. Laat de olie afkoelen.
  2. Was de sla en laat ze goed uitlekken. Snij de paprika in dunne repen. Meng in een grote schaal wijn, honing, sojasaus, gember, rozemarijn, peper en zout. Pers daarboven 2 tenen knoflook uit. Roer de afgekoelde olie erdoor en vervolgens het citroensap. Schep de sla door de dressing, garneer met de repen paprika en strooi de gebakken knoflook erover.