Ga terug
Print

Gegrillde tonijn met knoflookpesto

Het is een bewerkelijk gerecht, maar echt de moeite waard.
Gang bijgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten

  • 3 eetlepels rode wijnazijn
  • 2 theelepels mosterd
  • 50 ml olijfolie
  • 3 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 kleine ui fijngeneden
  • zwarte peper vers gemalen
  • 4 moten tonijn

pesto

  • 100 gram ontpitte groene olijven
  • 3 tenen knoflook
  • 2 takjes peterselie
  • 1 handvol verse basilicumblaadjes
  • 1 schil citroen
  • 2-3 eetlepels citroensap
  • 1 snufje zout
  • 1 mespunt verse peper
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding

  1. Maak een marinade door wijnazijn en mosterd te mengen en hierin langzaam de olijfolie te schenken. Roer dit tot een dikke pasta. Voeg de fijngesneden knoflook, de fijngesneden ui en vers gemalen zwarte peper toe. Leg de moten tonijn in een kleine schaal en strijk de marinade over de vis. Laat de vis een uur marineren en keer hem van tijd tot tijd.

  2. Hak voor de pesto fijn: ontpitte groene olijven; knoflook; peterselie en basilicumblaadjes. Rasp de schil van de citroen fijn en meng dit erdoorheen. Voeg citroensap toe, zout, verse peper en olijfolie. Pureer dit alles met de staafmixer tot een dikke pasta.

  3. Haal de vis uit de marinade, strijk hem droog en strooi er een beetje peper en zout over. Plaats de vis dan 3 minuten onder een hete grill, keer hem en grill de andere kant. Spiek met een mes of de vis gaar is. Leg de vis dan op warme borden en smeer de pesto erover.
  4. Lekker met een Pinot noir.