Print

Huevos rancheros con hongos

Ga dus op zoek in het bos of bij je groenteboer. Paddestoelen worden ook vaak verkocht op biologische of boerenmarkten, die in veel grote steden wekelijks gehouden worden.
Gang bijgerecht
Porties 4
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediƫnten

  • 150 gram cantharellen
  • 1 kleine ui
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 groene paprika
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 tomaten
  • 1 teen knoflook
  • peper
  • zout
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • 1 eetlepel melk of room
  • 3 eieren
  • tacosaus
  • gehakte korianderblaadjes

Bereiding

  1. Verzamel 150 gram cantharellen, borstel ze schoon en snij ze in plakjes. Hak een kleine ui in stukjes en snij een halve rode paprika en een halve groene paprika in dunne reepjes. Verhit een eetlepel zonnebloemolie in een ruime pan en bak op middelhoog vuur al roerend de ui, de paprika en de paddenstoelen tot de ui zacht begint te worden.
  2. Ontvel twee tomaten en snij ze in partjes. Hak een knoflookteen fijn. Voeg dit toe aan het paddenstoelenmengsel en breng het geheel op smaak met peper en zout. Voeg een halve theelepel gedroogde oregano toe. Klop een eetlepel melk of room door drie eieren en giet dit mengsel in de pan. Draai het vuur laag en roerbak de massa tot de eieren zo stevig zijn als je lekker vindt. Dit duurt 5 tot 7 minuten.
  3. Serveer op warme borden, met een tortilla (suggestie van de schrijvers) of met gare, hele boekweit (suggestie van ons). Voeg tacosaus naar smaak toe en strooi er eventueel gehakte korianderblaadjes over.