Ga terug
Print

Vulkaanrijst

Een pittige rijstmaaltijd met saus. In de omstandigheden waaronder wij voor de eerste maal de Vulkaanrijst testten - 10 graden en miezerig weer op IJsland - smaakte het heerlijk. Het werd één van onze favorieten.

Gang avondmaaltijd
Keuken Buitensport
Porties 2
Auteur Milja de Zwart

Ingrediënten

I:

  • 200 g snelkook (zilvervlies)rijst
  • 1 eetlepel gebakken uitjes gedroogd
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 1 theelepel zout

II:

  • 100 g fijngehakte, gedroogde vruchten , gedroogde vruchten
  • 100 g gehakte, gemengde noten , gemengde noten
  • 10 g kokos
  • 10 g zonnebloempitten
  • 5 gram sesamzaad

III:

  • 150 gram gewone pindasaus in poedervorm (of 0,4 zakje satésaus)
  • 7 dl water

Bereiding

  1. Breng 5 dl water aan de kook. Voeg I toe en laat dit 10 minuten koken. Voeg dan II toe en kook even door. Na 5 minuten (in de slaapzak) is de rijst gaar. Leng III aan met 2 dl water en breng dit al roerend aan de kook. Voeg wat water toe (wellicht overtollig water van de rijst) als de saus te dik dreigt te worden.

Notities

Energie en gewicht per portie

ca. 4500 kJ

290 gram

Als je geen kerie-smaak aan deze maaltijd wilt geven kan je de kerriepoeder vervangen door Indische kruiden. Je kunt hem ook met een andere saus maken: 100 g gewone pindasaus in poedervorm (of 1 zakje satésaus) 25 g creamed coconut (pas op: die wordt vloeibaar boven 25 graden celsius). Deze saus bevat meer kJ.