Print

Tortilla

Een goede koekenpan is een voorwaarde om dit gerecht te doen slagen.
Gang avondmaaltijd
Keuken Buitensport
Porties 2
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediënten

I:

  • 10 g ui gedroogd
  • 100 g aardappelvlokken gedroogd

II:

  • 75 g eipoeder
  • 1 tl zout
  • 2 tl peper
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl oregano

III:

  • 5 dl water

IV:

  • 0,6 dl olie

Bereiding

  1. Week I een half uur in 4,5 dl koud water (of korter in warm water), breng aan de kook en laat 5 minuten doorkoken. Zet de pan vervolgens 20 minuten op een warme plaats (slaapzak) weg. Laat vervolgens afkoelen en meng II erdoor.
  2. Verhit olie in de pan en schep een deel van het beslag in de pan. Bak op matig vuur aan één zijde bruin, keer voorzichtig om en bak de andere zijde. Houd de tortilla warm en bak de rest.

Notities

Energie en gewicht per portie

ca. 3180 kJ

125 g pp