Print

Spinnenpoten

Een maaltijd voor wie ook eet wat hij niet kent.
Gang avondmaaltijd
Keuken Buitensport
Porties 2
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediƫnten

I:

  • 250 g (ei)noedels

II:

  • 10 g sesamzaad

III:

  • 20 g arame (zeewier)

IV:

  • 20 g wortel
  • 20 g uien

V:

  • 1 zakje misobouillon of 2 eetlepels misopasta
  • 25 g cashewpasta

VI:

  • 6 eetlepels olie
  • 6 dl water

Bereiding

  1. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan. Week het wier een paar minuten. Giet het water weg. Doe zakje IV in een pan en voeg 1 dl kokend water toe. Laat op een warme plaats 10 minuten wellen en giet dan af in een andere pan.
  2. Verwarm de olie in een koekenpan, doe de gewelde groenten erin, bak die een paar minuten en leg dan het zeewier erop. Voeg eventueel nog wat extra water toe, doe een deksel op de pan en laat het geheel in een paar minuten gaar stomen.
  3. Kook de noedels in het welwater + 5 dl gaar (soms is dat al in 4 minuten of minder: kijk op de verpakking). Giet de noedels af in een andere pan, voeg daaraan de miso en de cashewpasta toe en kook nog even op tot een saus. Roer eventueel het groentenmengsel door de noedels. Schenk de saus pas op de borden erover heen. Bestrooi met sesamzaad.
  4. Maak je deze maaltijd voor een grote groep, neem dan geroosterd sesamzaad mee en volg de volgende bereidingswijze: (1) week het wier een paar minuten en giet het water daarna weg, (2) kook het wier en de groente in 3 dl water pp, (3) voeg dan de olie en de mie toe en kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing gaar, (4) giet de mie af in een pan, (5) voeg daaraan de miso en de cashewpasta toe en kook nog even op tot een saus. Schenk de saus pas op de borden erover heen. Bestrooi met sesamzaad.

Notities

Energie en gewicht per portie

ca. 4125 kJ

175 g