Print

Riz tropical

Door de coconut in de saus is dit een romige maaltijd.
Gang avondmaaltijd
Keuken Buitensport
Porties 2
Auteur Elsje de Ruijter

Ingrediënten

I:

  • 30 g groente (prei, kool, wortel) gedroogd
  • 1 theelepel zout

II:

  • 200 g snelkookrijst
  • 25 g rozijnen
  • 25 g fruitmix , in kleine stukjes
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel zout

III:

  • 25 g gehakte walnoten
  • 25 g gehakte paranoten
  • 30 g seroendeng

IV:

  • 100 g gewone pindasaus in poedervorm (of 1 zakje satésaus)
  • 25 g creamed coconut (pas op: die wordt vloeibaar boven 25 graden celsius)
  • 6,5 dl water

Bereiding

  1. Breng 5 dl water aan de kook. Voeg I toe en voeg na 5 minuten koken II toe. Na 8 minuten (in de slaapzak) is de rijst gaar.
  2. Leng IV aan met 1,5 dl water (of volg de aanwijzingen op het zakje satésaus) en breng dit al roerend aan de kook. Voeg wat water toe (wellicht overtollig water van de rijst) als het geheel te dik dreigt te worden.
  3. Roer III door de rijst, eventueel nog een beetje water en warm het geheel door.

Notities

Energie en gewicht per portie

ca. 3725 kJ

195 gram