Print

Risotto al Tonno

Hoeveelheden zijn voor 3 personen! Dit omdat de vis niet in kleinere hoeveelheden kan. Zijn er minder dan drie viseters, schakel dan over op de vegetarische versie.
Gang avondmaaltijd
Keuken Buitensport
Porties 3
Auteur Intertrek wandelreizen

Ingrediƫnten

I:

  • 60 g sperziebonen gedroogd
  • 30 g ui gedroogd
  • 30 g tomaten gedroogd
  • snuf zout

II:

  • 375 g snelkook (zilvervlies)rijst
  • 1 gram zout

III:

  • 70 g tomatenpuree blikje
  • 1 zakje olijven
  • peper

IV:

  • 1 blikje tonijn in olie Viseters
  • 1 blikje ansjovis Viseters
  • 40 g cashewnoten Vega's pp

IV:

  • sambal
  • 9 dl water

Bereiding

  1. Laat zakje I 10 minuten in warm water weken, in een deksel dat op de rijstepan past. Breng per persoon 3 dl water aan de kook en voeg de rijst toe. Plaats het groentendeksel op de rijst. Laat 5 minuten koken. Plaats de rijst 8 minuten in een slaapzak en kook ondertussen de groenten gaar. Laat de vis uitlekken als je niet meer dan 3970 kJ binnen wil krijgen.
  2. Giet als dat nodig is de groenten af en meng ze met III door de rijst. Als er vega's en viseters zijn, verdeel je het mengsel over twee pannen. Voeg vis of cashewnoten toe, meng alles door elkaar en dien op. Sambal naar smaak toevoegen.

Notities

Energie en gewicht per portie

Visversie: ca. 3970 kJ (+ 345 kJ voor elke eetlepel olie)

Vegaversie: ca. 4070 kJ

320 gram (visversie)

260 gram (vegaversie)